Vandprocenten er høj, men vinterrapsen høstes alligevel

Vinterraspen svajer stille i den bornholmske sommersol, mens Frederik Kofoed gør klar til høst. Han har lige tjekket vandprocenten, som han fandt lidt for høj, men han vil alligevel begynde at høste de første hektar af afgrøden.

På Langemyregaard lidt uden for Aakirkeby på Bornholm, gør Frederik Kofoed klar til at høste vinterrasp. 

Han er en del af LandbrugsAvisens høsthold, som de kommende uger sender opdateringer på høsten fra bedrifter rundt om i landet. 

Frederik Kofoed har været ude og tjekke vandprocenten på vinterrapsen, som viste sig at ligge på 14 procent. På trods heraf gør Frederik Koefoed alligevel klar til at høste de første af de i alt 33 hektar vinterraps.

- Vi bliver nødt til at tage det, som vi mener, er mest modent for ikke at komme for sent i gang, fortæller Frederik Koefoed i videoen. 

På den bornholmske bedrift har de i alt 600 hektar med italiensk rajgræs, rødsvingel, vinterbyg, vinterraps, vinterhvede og vårbyg.

Vinterrapsen skal høstes hurtigst muligt, så man ikke er nødt til at udskyde høsten af de andre afgrøder på Langemyregaard. 

Frederik Kofoed

Alder: 22

Hvor: Bornholm

Skal høste: 600 hektar

Vigtigste afgrøder: Italiensk rajgræs, rødsvingel, vinterbyg, vinterraps, vinterhvede og vårbyg

høstholdet

Følg med på LandbrugsAvisen.dk når syv unge landmænd beretter om høsten i egne marker.

De syv er: Lasse Faarbæk Jensen (37) fra Fjerritslev, Magnus Holmen Christensen (36) fra Frederikshavn, Søren Fønsskov Jensen (30) fra Falster, Frederik Kofoed (22) fra Bornholm, Jens Bruhn (21) fra Haderslev, Valdemar Sejer Clausen fra Søndersø og Frank Keinicke (30) som rapporterer fra Ruds Vedby på Vestsjælland. 

Fra deres bedrifter rundt om i hele landet fortæller de syv om, hvordan de oplever høsten lige nu og her. 

Du kan fremover finde alt fra høstholdet og de syv unge landmænd her.

Emneord

høstholdet , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle