Tørken har ædt spinaten på Lolland

Hans Jørgen Hansen har ikke meget godt at sige om sin høst af spinat, som var præget af tørke. Nu ser han frem mod høsten af sine andre afgrøder.

En tørkeramt mark er ikke et syn, der glæder en landmand, og Hans Jørgen Hansen har umiddelbart heller ikke noget godt at sige, om sin høst af 38 hektar med spinat. 

- Det er sørgeligt at køre i. Det er kun dårligt at sige om det, fortæller Hans Jørgen Hansen, idet han er ved at høste det sidste af sin spinat.

Skønne Spildte kræfter

Han har ikke haft mulighed for at vande på sin bedrift, så spinaten stod ikke en chance, da tørken ramte Danmark.

Han regner med, at udbyttet kommer til være 30-40 procent under det normale. 

- Det er ærgerligt at bruge så meget tid og krudt på det, når der ikke kommer mere ud af det, siger Hans Jørgen Hansen om høsten.

Spinatsorten, han har sået, er egentligt en sen sort, så det overraskede ham, at den var moden så tidligt.

Derfor så han ingen anden mulighed end at høste, selvom han godt kunne se, at udbyttet ikke så godt ud. 

- Der er ikke noget at gøre. Tabet bliver kun større, jo længere man venter. Når den er modnet af, så står den og vælter. Den har jo et dårligt rodnet, og vi får nogle kraftige byger med blæsevejr, og så lægger den sig bare ned. Så jeg har valgt at tage den nu.

Ser frem til næøste høst

Nu sætter Hans Jørgen Hansen sin lid til sine andre afgrøder, hvor vinterrapsen bliver den næste, som han forventer at høste. 

- Jeg vil tro, at hveden bliver normalt udbytte. Vårbyggen vil jeg ikke spå om, og rapsen forventer jeg også giver som normalt, siger Hans Jørgen Hansen. 

Faktaboks

Skyd Høsten 2023 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

  • Hovedpræmie: Høstfest til 20.000 kr.
  • Ugevindere deltager i konkurrencen om hovedpræmien.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort på 500 kr. til SuperGavekortet.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • Vi mangler at få indsendelser på vinterhvede, havre, tricitale og hestebønner.

Vi trækker lod blandt alle andre indsendte billeder og videoer om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.879 kr.Sådan deltager du:

  • Indsend dine billeder og video på: landbrugsavisen.dk/skyd-2023. Her kan du også læse betingelserne for konkurrencen.

Emneord Skyd Høsten 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.