Stigende salgspriser får omsætningen til at vokse for producent af malketeknik

De høje mælkepriser i 2022 har smittet af på mælkeproducenternes købelyst, og der har været godt gang i ordrebogen hos DeLaval.

Der har været fulde ordrebøger i 2022 hos DeLaval. 

I 2022 har en højere aktivitet og højere salgspriser fået omsætningen til at vokse fra 98,5 millioner kroner i 2021 til nu 113,9 millioner kroner.  

Det viser den danske del af selskabets årsrapport for 2022.

Virksomheden sælger staldprodukter til de danske mælkeproducenter, såsom kobørster og malkerobotter. 

- Årets resultat vurderes som tilfredsstillende og har været påvirket af en stigende aktivitet og stigning i salgspriser. Omsætningen og bruttoresultatet er derfor steget i forhold til sidste år, skriver ledelsen i regnskabet.

Alligevel falder bundlinjen let.

Resultatet for DeLaval er i hvert fald skrumpet med lige omkring en million fra 6,9 millioner kroner i 2021 til 5,8 millioner kroner i 2022. 

Ledelsen kategoriserer regnskabet som "tilfredsstillende". 

- Aktiviteten og resultatet i regnskabsåret er tilfredsstillende og er på et højere niveau end de tidligere udmeldte forventninger pga. bl.a. en højere aktivitet, højere salgspriser og et højere resultat af primær drift, lyder det fra ledelsen.

DeLaval forventer da også faldende salg og priser for 2023. 

For indeværende år regnes der med et resultat på mellem 1,5 og 2,5 millioner kroner.

Det på trods af, at selskabet oplever en stigende efterspørgsel på automatisk malkning i forbindelse med, at der opleves mangel på arbejdskraft ude på gårdene, der satser på større effektivitet.

Det har også fået producenten af malketeknik til at sætte spaden i jorden og udvide fabrikken i svenske Tumba. Planlægningen af byggeriet gik i gang i starten af 2023, og ambitionen er at have den nye VMS-fabrik klar i 2024.

I 2022 opnåede DeLaval også den milepæl at sælge sin kobørste nr. 100.000.

DeLaval blev grundlagt for 140 år siden af svenske Gustaf de Laval, som patenterede mælkeseparatoren. I dag har DeLaval 4.500 medarbejdere og er repræsenteret i mere end 100 lande. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle