Populær halm-slider har styr på brandfaren

Ny Manitou teleskoplæsser i god landbrugsstørrelse er leveret med finesser som automatisk brandslukning og integreret fugtighedsmåler.

For Vordingborg Forsyning er det en nødvendighed med et automatisk brandslukningssystem på deres nye Manitou MLT741-140 V+ teleskoplæsser, som håndterer både halm og flis til fjernvarmen.

Manitou teleskoplæsser

Indikator sladrer om trykfald

- Vi skal opfylde nogle krav om brandslukningsudstyr, når vi kører rundt i en halmlade med op til 1800 baller. Derfor fik salgskonsulent Daniel Susgaard Scantrucks teknikere til at montere brandslukkeren i motorrummet på vores nye Manitou MLT741-140 V+ teleskoplæsser. Vi har tillige fået en indikator i kabinen til at vise, hvis brandslukkerens tryk falder, fortæller driftsassistent Frederik Hansen.

For mange andre, der arbejder med halmhåndtering, kan systemet også være en overvejelse værd, fordi halmbrande ofte starter med brand i en maskine.

Manitou teleskoplæsser

Integreret fugtighedsmåler

Vordingborg Forsynings nye teleskoplæsser i Manitous NewAg-serie blev valgt af flere grunde. Frederik Hansen fremhæver især den lette indstigning og joystickbetjeningen med venstre hånds tommelfinger af kørslen.

Også den vendbare kølervinge kommer til sin ret i det støvede miljø, hvor der flyttes ca. 35.000 ton halm og godt 11.000 ton flis om årligt. 

En anden populær finesse på Vordingborg Forsynings nye teleskoplæsser er et halmspyd med integreret fugtighedsmåler.

Manitou teleskoplæsser

Stabler i op til 6,9 meters højde

MLT741-140 V+ ligger i den øverste tredjedel af Manitous program i landbrugsteleskoplæssere. 

Den har en løftehøjde på 6,90 meter og magter at tumle op til 4100 kg på gaflerne og kan leveres med et bredt udvalg af redskaber til læsseopgaverne.

Maskinen er en af Manitous NewAg-modeller, som kendetegnes af blandt andet lavt støjniveau og lave driftsomkostninger.

Deutz leverer motoren med 136 hk til den hydrostatiske fremdrift.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.