Landmand fra marken: Høsten lader vente på sig

Valdemar Sejer Clausen melder sig under Høstholdets faner og rapporterer fra marken i Søndersø, hvor høsten lader vente på sig.

I Søndersø på Nordfyn lister Valdemar Sejer Clausen rundt på sine 400 hektars planteavl, for at se hvilken afgrøde, der skal høstes som den næste.

Der er dog flere af markerne, der lader vente på sig, da der på det seneste er faldet så meget regn, at det er for vådt til at høste.

- Vi har prøvet med lidt spinat, men det ikke blevet vanvittigt godt. Det er alt for vådt i stænglerne, og vi bliver nok nødt til at vente et par dage, før vi kan forsøge igen, fortæller Valdemar Sejer Clausen i videoen, hvor han står i sin hvedemark, som han håber på snart at høste. 

Han har allerede fået høstet hans rødsvingel, hundegræs og purløgsfrø. Han tør dog ikke spå om udbyttet på sidstnævnte, da det stadigt er for tidligt. Det ser dog fornuftigt ud, fortæller han, og tilføjer at hundegræsset ser godt ud.

HØSTHOLDET

Følg med på LandbrugsAvisen.dk når syv unge landmænd beretter om høsten i egne marker.

De syv er: Lasse Faarbæk Jensen (37) fra Fjerritslev, Magnus Holmen Christensen (36) fra Frederikshavn, Søren Fønsskov Jensen (30) fra Falster, Frederik Kofoed (22) fra Bornholm, Jens Bruhn (21) fra Haderslev, Valdemar Sejer Clausen fra Søndersø og Frank Keinicke (30) som rapporterer fra Ruds Vedby på Vestsjælland. 

Fra deres bedrifter rundt om i hele landet fortæller de syv om, hvordan de oplever høsten lige nu og her. 

Du kan fremover finde alt fra høstholdet og de syv unge landmænd her.

Emneord

høstholdet , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle