Grimme køber stor polsk maskinforretning

Polen er et stort ’kartoffelland’, og derfor øger Grimme nu sin tilstedeværelse markant på dette marked.

Polen er med knap 40 millioner indbyggere et af Europas største markeder for kartofler og dermed også for kartoffelteknik.

Derfor ser Grimme købet af den store polske maskinforretning Agrarada, som siden 1999 har solgt og serviceret Grimme-maskiner i hele Polen og det vestlige Ukraine, som et strategisk opkøb.

- Vi forventer, at dette vil øge vores tilstedeværelse i dette marked ganske betydeligt, forklarer Sebastian Talg, administrerende direktør for Grimme, i forbindelse med offentliggørelsen af overtagelsen.

Filial i det vestlige Ukraine

Agrarada har flere filialer i Polen og nær Lviv i det vestlige Ukraine. Selskabet har specialiseret sig i teknik til kartofler og sukkerroer og dækker hele kæden fra lægning og såning til optagning og håndtering af afgrøderne.

Grimme har været på det polske marked i mere end 40 år, siden 2010 med egen salgs- og serviceorganisation med otte medarbejdere til at servicere de lokale forhandlere.

Grimme har tidligerem set i lyset af Ukraine-konfliktenm fortalt om sit engagement i Rusland. Her gjorde Grimme det klart, at virksomheden i princippet godt kan handle med Rusland, da fødevarer og fødevareteknik ikke er omfattet af handelsrestriktionerne, men at man er i tæt dialog med de tyske myndigheder.

I praksis har det vist sig svært at få fragtet ting til Rusland og helt umuligt at få penge ud af Rusland, har Grimme erfaret.

Medarbejder blev medejer

Agrarada blev grundlagt i 1999 af hollænderen Johan Kruijthoff, som kom med et dybtgående kendskab til kartoffeldyrkning fra sit hjemland.

En af de første medarbejdere, polakken Arek Brzyski, blev partner og medejer i 2004.

Opkøbet af den store polske maskinforretning skal også ses i forlængelse af Grimmes strategiske opkøb de senere år, som omfatter produktion af for eksempel sliddele som jordkæder, andre virksomheder i sektoren som den danske Asa-lift samt opkøb inden for hjælpestoffer og forædling målrettet kartoffelsektoren.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.