Glæder sig til høst: Jorden har ikke holdt raps i tyve år

På en bedrift nær Sønderborg skal Jens Bruhn tage sig af 300 hektar. De glæder sig især til rapsen, da den er dyrket på ny jord, hvor der ikke har været plantet raps i 20 år.

Selvom der er faldet meget regn i juli, så skinner solen på Jens Bruhn.

Han står i en rapsmark, som han har høje forventninger til. Rapsen er nemlig dyrket på ny jord, som ikke har holdt raps i omkring 20 år. 

Vinterbyggen er allerede kommet i hus, fortæller Jens Bruhn i videoen. Den gav syv et halvt ton per hektar med en vandprocent på 13, og høsten af det gik rigtig fint. 

Rapsen er dog ikke klar til at blive høstet, da den stadig er lidt grøn. Til gengæld forventer Jens Bruhn at han snart skal igang med at høste hveden. Den er heller ikke helt moden endnu, men de prøver alligevel, da de er ved at løbe tør for hvede til foder.

Jens Bruhn

Alder: 21

Hvor: Sønderborg

Skal høste: 300 hektar
​​​​​

HØSTHOLDET

Følg med på LandbrugsAvisen.dk når syv unge landmænd beretter om høsten i egne marker. 

De syv er: Lasse Faarbæk Jensen (37) fra Fjerritslev, Magnus Holmen Christensen (36) fra Frederikshavn, Søren Fønsskov Jensen (30) fra Falster, Frederik Kofoed (22) fra Bornholm, Jens Bruhn (21) fra Haderslev, Valdemar Sejer Clausen fra Søndersø og Frank Keinicke (30) som rapporterer fra Ruds Vedby på Vestsjælland. 

Fra deres bedrifter rundt om i hele landet fortæller de syv om, hvordan de oplever høsten lige nu og her. 

Du kan fremover finde alt fra høstholdet og de syv unge landmænd her.

Emneord

høstholdet , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle