Afgræsning var nemmere, da det var tørvejr

Nu henter køerne 5,5 kilo tørstof per dag i marken, men Brian Fruergaard-Roed håber, det vil stige lidt.

Mange priser sig lykkelige over den regnfulde juli oven på den tørre forsommer. En ting var dog nemmere, da det var tørvejr, og det var at have køerne på græs.

Sådan lyder det fra Brian Fruergaard-Roed, Nørager, der har 400 køer og 100 hektar til afgræsning.

- Vi havde en stor andel vinterrug til afgræsning, som blev ved at gro ved de høje temperaturer, mens græsset gik i stå, selv om vi vandede, siger han.

Efterårsgræs i juli

Da det endelig begyndte at regne, begyndte græsset atter at vokse, men kvaliteten var en anden end i foråret.

- Det er næsten efterårsgræs, vi har nu. Det skulle køerne lige vænne sig til, og de fik tynde maver, så vi måtte skrue lidt ned, så de kunne komme ovenpå igen, forklarer han.

Nu er mælkeydelsen tilbage på 35 kilo per ko per dag, men græsoptaget er kun 5,5 kilo tørstof per ko per dag, mens det i forsommeren lå på 10-11 kilo tørstof. Brian Fruergaard-Roed vil gerne have det lidt op igen i det mindste på syv kilo.

- Det smager åbenbart ikke så godt længere, så de æder ikke så meget. Og når det regner, stiller køerne sig også bare ved leddet og venter på at blive lukket ind igen og får ikke spist så meget græs, forklarer han.

I sidste uge tog han tredje slæt og slog også nogle af foldene, så de kan starte forfra.

- Så håber jeg, at det nye græs, der vokser frem, er mere lækkert for køerne, så de æder mere.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.